Kinesiologie

Leven vanuit verbinding met jezelf
Kinesiologie steentjes

Kinesiologie helpt om optimaal te leven

Een lichaam is opgebouwd uit steentjes. Staat er een steentje scheef of valt er 1 tussenuit dan valt het torentje om. De boel is niet meer in balans en het lichaam ervaart stress die zich in alle lagen en aspecten doorwerkt.

Consequenties van deze stress kunnen varieren in structureel “niet lekker in je vel zitten” tot burn-out en chronische vermoeidheid. Maar ook overgewicht, allergien, terugkerende blessures of continue grieperig en verkouden zijn zijn uitingen van stress waarop je lichaam reageert.

Gelukkig heeft je lijf het vermogen onmiskenbaar te vertellen wat er aan de hand is en wat het nodig heeft als ondersteuning zichzelf te genezen. Wat je nodig hebt is een vertaalsleutel om te kunnen snappen wat het wil zeggen en dat biedt Kinesiologisch consult.

Kinesiologie werkt naast op klachten ook om optimaal te leven. Om datgene uit jezelf te kunnen halen er voor de volle honderd % voor te gaan. Om alles uit jezelf te kunnen halen wat er in zit. Zowel in het dagelijks leven, werk, studie, sport.

Kijk hier voor de tarieven >>

Kinesiologie tussenpersoon baby

Het consult

Kinesiology consult

In het consult gaan we door middel van spiertesten samen op zoek naar de door stress veroorzaakte onbalansen in je lichaam. Door lichte druk op verschillende spieren te geven reageert deze in termen als “zwak” of “sterk”. De lokaties van deze spieren brengen we in kaart zodat we kunnen onderzoeken waar wellicht de achtergrond van de onbalans zit.

Vervolgens kun jij als client uit een schat aan technieken de meest optimale techniek van dat moment kiezen om de onbalans te balanceren. Hierbij maken we weer gebruik van de spiertest.
Kinesiologie  kenmerkt zich daarom omdat het maatwerk is. Geen mens is hetzelfde of heeft dezelfde behoeften en daarom is elke behandeling is specifiek voor jou op maat.

Technieken die in mijn “schatkist” zitten zijn oa: Touch for Health, Leefblind, Stress release, More in One, NAET, TAT (Transformerende Alergie Techniek), LEAP,  SIPs, Braingym en wat op dat moment nog meer naar boven komt. Het belangrijkste is dat jij als client aan het roer zit.

Kinesiology consult
Kinesiology consult
Kinesiology consult
Kinesiology consult

Werken via een tussenpersoon

Als het lichamelijk niet mogelijk is om een spiertest uit te voeren, bv bij hele kleine kinderen, babies, als je in een rolstoel zit of om andere reden een verminderde spierfunktie hebt, kun je toch profiteren van een balans via Kinesiologie. We maken dan gebruik van een “tussenpersoon”. De tussenpersoon verricht de spiertest en de client ontvangt via de tussenpersoon de balans.

Kinesiology consult met tussenpersoon baby
Kinesiology tussenpersoon
Kinesiology tussenpersoon
Kinesiology tussenpersoon
Kinesiology consult

Remedie

Kinesiology remedie

In mijn praktijk heb ik verschillende remedies om jou, als je lijf daarom vraagt, te ondersteunen. Zo werk ik met kaarten zoals Janosh kaarten, kleurkaarten en kaarten van The Work (Byron Katie).

Kinesiology remedie

De prachtige remedies van Hof van Axen hebben bijbehorende teksten die diep inwerken en daarnaast heb ik een uitgebreid assortiment aan essentiele olien van het merk Doterra.

Kinesiology remedie

In mijn praktijk staan diverse kristallen die krachtig meewerken in behandelingen. Een kristal leeft en heeft een oneindig geduld. Als je wil mag je aan het eind van de behandeling een steen uitzoeken.