Ik hou van aardbeien en ik hou van chocolade. Dus ligt het voor de hand dat een combinatie heel heel heel erg lekker is. Tijdens mijn zoektocht naar een lekker recept kwam ik alleen maar varianten met suiker of met gesmolten chocoladerepen tegen en ik ben een enorme voorstander van rauwe cacao en cacaoboter. Dus ben ik zelf aan het klussen gegaan:

men neme:
Een doos (biologische) aarbeien
75 gr rauwe cacaoboter
25 gr rauwe cacaopoeder
25 gr kokosmoes (dat laagje wat bovenop in een blikje cocoscreme zit en anders is santen ook goed)
Snufje keltisch zeezout of himalayazout
Optioneel een lepeltje honing maar aardbeien zijn al zoet dus ik vond het niet nodig.

Aardbeien: Je kunt de kroontjes er aan laten om ze er aan vast te pakken als je ze dipt. Of de kroontjes er af halen en er stokjes doorheen steken. Dat laatste heb ik gedaan.

Dip: Cacaoboter met de kokos in een bakje doen en smelten in een pannetje heet water (au bain marie).
Cacaopoeder er door heen gooien en goed roeren tot er geen klontjes meer in zitten. Zout toevoegen en de optionele honing.

Nu dippen maar! Omdat de chocola snel afkoelt en dan hard wordt heb ik het bakje dip in het hete water gelaten maar je moet dan wel even oppassen dat het boeltje niet om kiept als je de aarbei dipt.
Gedipte aardbeien op een bordje zetten en even in de koelkast zetten. Als ze hard zijn kun je de stokjes er uit halen en de aardbeien in een bakje in de koelkast bewaren.

Nu heb je een lekker (Knapperig van buiten en zacht van binnen mjammie) en redelijk verantwoord toetje die ook nog eens heel goed verzadigd door de chocola. Ik heb tenminste niet de neiging om de hele bak in 1 keer leeg te eten. En dat wil best wat zeggen;-)

De chocola die over bleef heb ik gemengd met rauwe noten en rotsjes van gemaakt. Ook heel lekker.