Over Purple

Wie ben ik

 

Monique Brandsma portret voeding en beweging

Even voorstellen:
Ik ben Monique Brandsma. Projectenmens, duiker, dromer, onverbeterlijke optimist, danser, crossfitter, lekkerbek, voedingsfreak. Ik hou van lachen, ben voortdurend in ontwikkeling en ik zie het leven als een leerschool vol uitdagingen en mogelijkheden. En natuurlijk dit alles met de nodige ups en downs die het leven kent en zo uniek maakt.

Purple
De kleur paars staat voor transformatie, spiritualiteit en is voor mij ook een verbindende kleur. Naarmate mijn reis in de Kinesiologie verder ging werd paars steeds meer “mijn” kleur als combinatie van het passievolle warme rood met het helende koele blauw. Twee kleuren, twee uitersten met elkaar verbonden.
Ook in de Kinesiologie voeg ik twee werelden samen. Twee uitersten. De fysieke spiertesten vanuit een energetische essentie waarbij alles mogelijk is en alles er mag zijn. Van daar uit kan ik behandelingen vanuit allerlei invalshoeken multidiciplinair aanvliegen. Het is maar net waar je behoefte aan hebt en je interesse ligt. Dit alles vanuit een holistisch oogpunt. Immmers is de mens een geheel. Geest lichaam en ziel = 1.

Kinesiologie
Na een autoongeluk ben ik in aanraking gekomen met de Kinesiologie. Ik had een, voor de reguliere geneeskunst, niet zichtbare wipplash. Ik had hoofdpijnen en stond voor mijn gevoel er bij als Quasimodo. Massages hielpen niet. Ik was de wanhoop nabij toen ik terecht kwam bij een triggerpoint masseuse die mij vertelde dat zij mij niet kon helpen. De spanning in mijn rugspieren klopte van geen kant. Jim Townhill van Hanze Chiropraktie in Velp bleek mijn verlossing. In plaats dat hij naar mijn rug keek begon hij met het testen van mijn been en armfunktie door middel van spiertesten (Applied Kinesiology). Het was met deze techniek snel duidelijk dat op verschillende punten er een groot verschil was in kracht en energie. Een disbalans in mijn ruggewervels dus. Een aantal snelle correcties later was ik na maanden weer pijnvrij. Ik verdiepte me er in en werd snel verliefd op de energetische vorm. Na en gesprek met Iris Jongmans van TOPKI was ik om. Ik ging in opleiding voor de volledige Kinesiologieopleiding. Een beslissing waar ik tot de dag van vandaag geen moment spijt van heb gehad. Het is behalve een geweldige opleiding waarmee je mensen daadwerkelijk stappen verder helpt ook een bijzondere verrijking van mijzelf als persoonlijkheid. Het heeft prachtige mensen in mijn leven gebracht en nu ik deze stap heb gezet, duidelijk gemaakt waar ik als therapeut en vooral als mens naar toe wil.

Voeding
Voeding is mijn passie, het is de alchemist en kruidenvrouw in mij. De module Orthomoleculaire therapie was daarom koren op mijn molen. 4 dagen lang heb ik met mijn mond open gezeten over wat voeding allemaal kan doen en hoe voeding op celniveau werkt. De module was voor mij niet genoeg en daarom volgde ik de opleiding Orthomoluculaire therapie bij Natura Foundation en de cursus Sport en PNI van dezelfde organisatie.

Monique Brandsma portret voeding en beweging

Reiki en Curacao
Augustus 2016 was ik weer op mijn geliefde Curacao waar ik anderhalf jaar als duikinstructeur heb gewoond en gewerkt en waar een deel van mijn hart steeds achterblijft. Deze keer was het een heel bijzondere vakantie. Ik ontmoette Sylvia Tielman, een gepassioneerd Reikimaster. Sylvia vroeg of ik geïnteresseerd was in een Reiki cursus die zij die week zou geven en waar ze nog èèn andere dame voor had. Nu had ik niets met Reiki en doe ik niets met Reiki maar op de een of andere manier kwam het steeds op mijn pad op hele sneaky manieren. Ok, dacht ik, het zij zo. Ik ga aan de Reiki en rondde in twee weken Reiki 1 & 2 af, behandel ik mezelf regelmatig en heb ik al twee mensen op Curacao mogen behandelen. Van nu af aan maken deze technieken deel uit van mijn schatkist.
Het was een heel bijzondere ervaring waar ik weer twee hele bijzondere mensen heb mogen leren kennen. Sylvia Tielman, de Reikimaster en Shadiah Elhage die samen met mij de cursus deed. Dank je wel Sylvia voor je gepassioneerde wijze van doceren en dank je wel prachtige Shadia dat je met mij dit pad hebt willen lopen.

Relevante opleidingen:

Al round Kinesioloog: Stichting TOPKI (nog in opleiding)
Orthomoluculaire (Nutritionele) Geneeskunde: Natura Foundation
Sport en PNI: Natura Foundation
Certified Proffesional Coach (ACC): Associatie voor coaching
Aromatouchmaseur: Essentiele Olien Accademie
Reiki 1 & 2: Sylvia Tielman

Werkervaring:

2017 – heden: Kinesioloog en Orthomoleculair therapeut
2013 – heden: PMO (Project Management Officer) bij oa ASML, Aspen Pharma, Tennet en Shell.
2011 – 2012: Duikinstructeur op het eiland Curacao
2007 – 2010: Plananalyst bij Prorail
Tot 2007: Projectcoordinatie en calculatie bij oa WorldCom, NUON, Eneco, Rijkswaterstaat.